Το ενημερωτικό μπλογκ για φοιτητές
Καλέστε μας : 210-9211527

4 Συμβουλές για την εκπόνηση πτυχιακών εργασιών

Στο προηγούμενο άρθρο αναφέραμε τους άξονες βαθμολόγησης των φοιτητών στις πτυχιακές εργασίες τους.

Στόχος μας σε αυτό το άρθρο είναι να δώσουμε κάποιες βασικές συμβουλές για την εκπόνηση των πτυχιακών εργασιών.

Η πτυχιακή εργασία σας πρέπει να αντικατοπτρίζει τον κόπο που καταβάλατε για να την εκπονήσετε.

Εκπόνηση πτυχιακών εργασιών: Τι πρέπει να προσέξετε

#1 Μεθοδικότητα κατά την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας

«Χτίστε» την εργασία σας μεθοδικά, τμηματικά και σταδιακά (σχεδιάστε το πλαίσιο-σκελετό της από την αρχή).

#2 Βιβλιογραφία της πτυχιακής εργασίας

Δώστε μεγάλη σημασία στην ανασκόπηση της βιβλιογραφίας, η οποία θα πρέπει να είναι πολύπλευρη, να συντίθεται από πολλές αξιόπιστες πηγές. Πολλές φορές είναι σωστό να συμπεριλαμβάνει και αντίθετες ή εναλλακτικές προσεγγίσεις στο θέμα. Προτιμήστε να αποδώσετε το νόημα των ξένων κειμένων µε δικά σας λόγια, αφού φυσικά κάνετε αναφορά στην πηγή που χρησιμοποιήσατε.

Περισσότερα για τη βιβλιογραφία εδώ!

#3 Εφαρμογή της πτυχιακής εργασίας

Ως προς την εφαρμογή, εφόσον αυτή επιλεγεί ή κριθεί αναγκαία θα πρέπει να γίνει µια εκτεταμένη αναφορά περί της εφαρμογής, το πώς και γιατί αυτή επιλέχθηκε, στις αρχές, την θεωρία, τα μοντέλα, τις συσχετίσεις, τους αλγορίθμους, την τεχνολογία πάνω στα οποία στηρίχτηκε η εφαρμογή και πώς αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν ή να επηρεάσουν ή να επιδράσουν την εφαρμογή, το υλικό που χρησιμοποιήθηκε, το πώς εφαρμόστηκε και άλλα.

#4 Το συμπέρασμα σας…

Δώστε επίσης μεγάλη σημασία στα συμπεράσματα της πτυχιακής, που αποτελούν το απόσταγµα της εργασίας και παραθέτουν τους καρπούς αυτής.

Στα συμπεράσματα εκφράστε την δική σας τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη, εκφράστε τη δική σας γνώμη βασιζόμενοι στο κυρίως μέρος της εργασίας (βιβλιογραφική ανασκόπηση και εφαρμογή). Στα συμπεράσματα επίσης θα πρέπει να δημιουργείτε νέα ερωτήματα και να ανακαλύπτετε νέους τομείς, περιοχές, σημεία για ενδεχόμενη μελλοντική έρευνα.

Επιλέξατε ακόμη πτυχιακή εργασία;

Μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί μας!

Έχετε δυσκολίες για την επιλογή σωστής πτυχιακής εργασίας ή για την εκπόνηση της; Επικοινωνήστε μαζί μαςγιατί μπορούμε να σας βοηθήσουμε!

 

Comments are closed.