Άρθρα

8 Συμβουλές για τη σύνταξη μιας αποτελεσματικής πρότασης εργασίας

για τη σύνταξη μιας αποτελεσματικής πρότασης εργασίας

Η ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία σας εξαρτάται από την πτυχιακή εργασία επειδή ο κύριος στόχος μιας δήλωσης διατριβής είναι να πείσει τον καθηγητή σας και ολόκληρο το πανεπιστήμιο. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαδικασία. Αν δυσκολεύεστε να γράψετε μια αποτελεσματική πρόταση εργασίας, ακολουθούν οκτώ συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν, από την έναρξη έως την ολοκλήρωση ολόκληρης της πρότασης. Η Συγγραφή διπλωματικής εργασίας είναι μια διαδικασία που απαιτεί αφοσίωση και πλάνο.

Συγγραφή διπλωματικής εργασίας με σχέδιο

1. Προγραμματίστε σωστά τον χρόνο σας

Κατά τη σύνταξη της πρότασης της εργασίας σας (ή οποιασδήποτε άλλης γραφής για το θέμα αυτό), το να καθίσετε και να προγραμματίσετε πώς θα μοιράσετε το χρόνο σας είναι πολύ σημαντικό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα και να το τηρήσετε ό, τι και να γίνει. Πολλοί φοιτητές είναι επιρρεπείς σε αναβλητικότητα, γι ‘αυτό το να φτιάξετε ένα πρόγραμμα είναι μια μεγάλη βοήθεια. Οπότε φτιάξτε ένα σχέδιο για να συμπεριλάβετε μερικές ώρες χωρίς αντιπερισπασμό κατά τη διάρκεια της ημέρας σας όπου δεν θα κάνετε τίποτα άλλο παρά να γράψετε την πρόταση της διπλωματικής εργασίας σας.

2. Ερευνήστε τι σας ενθουσιάζει

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, θα πρέπει να έχετε πολύ καλή γνώμη για την πρόταση της εργασίας σας και πρέπει να την κάνετε όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αναρωτηθείτε ποιος ερευνητικός τομέας σας ενθουσιάζει σχετικά με το θέμα της εργασίας που σας δόθηκε. Όταν πρόκειται για οποιαδήποτε εργασία, το κίνητρο είναι το κλειδί. Δεν έχει σημασία μόνο για την έναρξη και την ολοκλήρωση της πρότασης της διατριβής, αλλά και για τον ενθουσιασμό και το μεγαλείο που εισάγετε στο έργο. Η έρευνα για το τι σας ενθουσιάζει είναι ένας τρόπος για να παραμείνετε παρακινημένοι.

3. Περιγράψτε την πρόταση της διπλωματικής σας εργασίας

Καθώς ο καθηγητής σας διαβάζει την πτυχιακή εργασία, θα εξετάσει επίσης τις ερευνητικές σας ικανότητες. Ο καθηγητής πρέπει να γνωρίζει ότι μπορείτε να βρείτε και να αναθεωρήσετε την απαραίτητη βιβλιογραφία και να την συμπεριλάβετε στην πρόταση της διατριβής σας. Για να δώσετε στον καθηγητή αυτό που ψάχνει, σκιαγραφήστε την πρότασή σας συμπεριλαμβάνοντας σαφώς όλες τις ενότητες που συνθέτουν την πρόταση εργασίας. Η περιγραφή του είναι επίσης επωφελής για εσάς επειδή θα το χωρίσετε σε διαχειρίσιμα κομμάτια, κάνοντας όλο το έργο λιγότερο περίπλοκο και πολύ πιο εύκολο να γραφτεί.

Διαβάστε – 10 Συμβουλές για την προετοιμασία της εργασίας σας

4. Γνωρίστε τη δομή

Προκειμένου να κάνετε ένα αποτελεσματικό περίγραμμα για την πρόταση της εργασίας σας, πρέπει επίσης να γνωρίζετε τη δομή που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιήσετε. Ευτυχώς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο καθηγητής σας να σας δώσει έναν οδηγό που θα περιέχει τη δομή. Μια δομή βοηθά στο να γίνει η ανάλυση σας καθαρή και συνοπτική. Επιπλέον θα την κάνει να έχει μια φυσική συνέχεια από το ένα τμήμα στο άλλο. Εάν δεν σας έχει δοθεί ένας οδηγός για το πώς να διαμορφώσετε την εργασία σας, μην απελπίζεστε. Μπορείτε να κατεβάσετε οποιονδήποτε οδηγό πανεπιστημίου, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δομή του με τρόπο που θα σας αποφέρει υψηλούς βαθμούς. Φυσικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να δούμε αναλυτικά το δικό σας project.

5. Ακολουθήστε τις Οδηγίες

Πριν ξεκινήσετε τη σύνταξη της εργασίας σας, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες και τις κατανοείτε 100%. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε περαιτέρω πονοκεφάλους και να δείξετε στον καθηγητή σας ότι γνωρίζετε τι κάνετε. Εάν δεν καταλαβαίνετε κάτι σχετικά με τις οδηγίες, ενημερώστε το με τον καθηγητή σας ώστε να σας το διευκρινίσει. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο της πτυχιακής σας εργασίας ταιριάζει με τις οδηγίες όσο το δυνατόν περισσότερο διαφορετικά θα διαλυθεί όταν η επιτροπή το εξετάσει.

6. Κρατήστε το κοινό σας στο μυαλό σας

Μια διπλωματική εργασία συντάσσεται συνήθως με τη μορφή έκθεσης, την οποία θα παρουσιάσετε σε άτομα που ενδέχεται να είναι ή όχι στον τομέα της έρευνάς σας. Έτσι, είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε την ορολογία και να την κάνετε όσο το δυνατόν πιο σαφή και περιεκτική. Το να το κρατήσουμε μια απλότητα είναι η καλύτερη προσέγγιση για να εντυπωσιάσετε τη συντριπτική πλειοψηφία των κριτών σας.

7. Να είστε πρωτότυποι

Η εργασία σας πρέπει να είναι μοναδική και γραμμένη από μια ενδιαφέρουσα οπτική γωνία που κανείς δεν την έχει προσεγγίσει στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε δημιουργικοί. Διαβάστε άλλες εργασίες και δείτε τους ενδιαφέροντες τρόπους με τους οποίους άλλοι έχουν προσεγγίσει τη δουλειά τους και πάρτε λίγη έμπνευση από αυτές. Επίσης, κάντε κάποια έρευνα για να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν έχει προσεγγίσει το θέμα με τον τρόπο που σχεδιάζετε να το κάνετε. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να σας καλέσει ο καθηγητής σας και να σας πει ότι λογοκλοπήσατε τη δουλειά κάποιου.

8. Λάβετε κάποια σχόλια

Φυσικά, είναι σημαντικό για εσάς να επεξεργαστείτε και να διορθώσετε την πρόταση της εργασίας πριν την παρουσιάσετε σε οποιονδήποτε. Αλλά αν θέλετε να την βελτιώσετε περαιτέρω ή να ανακαλύψετε τυχόν λάθη που μπορεί να έχετε χάσει κατά την αρχική φάση επεξεργασίας και διόρθωσης, δώστε το σε έναν ομότιμο ή τον καθηγητή σας, ώστε να μπορούν να το ελέγξουν και να σας δώσουν σχόλια. Όσο περισσότερα σχόλια λαμβάνετε, τόσο το καλύτερο, διότι θα μπορείτε να το προσαρμόσετε με ακρίβεια για ένα ποικίλο κοινό, όταν τελικά αναθεωρηθεί από την επιτροπή. Αφού διαβάσετε αυτές τις συμβουλές, θα πρέπει τώρα να είστε σε θέση να εφαρμόσετε και να πραγματοποιήσετε την έρευνα σταδιοδρομίας σας με λίγη περισσότερη ευκολία. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη συγγραφή της πτυχιακής σας εργασίας η Diploma Line είναι δίπλα σας. Επικοινωνήστε μαζί μας.