Άρθρα

Πως να γράψετε μια φοιτητική εργασία

εαπ αναλυτικος οδηγος

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να γράφουν γρήγορα. Η συγγραφή εργασιών είναι κάτι που δεν μπορούν όλοι οι φοιτητές να βγάλουν εις πέρας. Ίσως χρειαστεί ακόμη και επαγγελματική καθοδήγηση για το πώς να γράψετε μια φοιτητική εργασία. Πολλές φορές φοιτητές έχουν ένα βασικό ερώτημα! Ποιος θα μπορούσε να γράψει την εργασία μου; Είμαστε ειδικοί στη συγγραφή πτυχιακών εργασιών. Οι ικανοποιημένοι πελάτες μας έχουν λάβει έναν ανυπολόγιστο αριθμό πτυχημένων έργων. Έχουμε γράψει αμέτρητες εργασίες για ικανοποιημένους πελάτες. Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε την τεχνογνωσία μας μαζί σας!

Τι είναι μια εργασία;

Μια διατριβή, γνωστή και ως διπλωματική εργασία, υποβάλλεται από υποψήφιους φοιτητές για ακαδημαϊκούς τίτλους, ώστε να παρουσιάσουν την έρευνά τους και να υποστηρίξουν την αίτησή τους. Οι φοιτητές έχουν μεγάλο άγχος για μια τέτοια πρόκληση και είναι απόλυτα λογικό.

Διερεύνηση της Δομής της Εργασίας

Δεν υπάρχει οριστική απάντηση στην ερώτηση “Πόση έκταση πρέπει να έχει μια εργασία;” Εάν κάνετε αίτηση για μεταπτυχιακό δίπλωμα, ορισμένα πανεπιστήμια θα επιτρέψουν τη διατριβή σας να μην υπερβαίνει τις 30 σελίδες. Η διπλωματική σας εργασία πρέπει να είναι πολλές σελίδες. Θα πρέπει να γράψετε όσες σελίδες της έρευνάς σας χρειάζεται για να περιγράψετε πλήρως τα αποτελέσματα και να τα συζητήσετε. Ο επιβλέπων σας θα παράσχει καθοδήγηση σχετικά με το πόσες σελίδες πρέπει να συμπεριλάβετε στην εργασία σας. Ας ρίξουμε μια ματιά στα συστατικά μιας εργασίας. Ο γενικός εμπειρικός κανόνας για οποιαδήποτε διατριβή είναι ο εξής:

 • Τίτλος σελίδας
 • Περιγραφή της θεματολογίας
 • Πίνακας περιεχομένων
 •  Εισαγωγή
 • Ανασκόπηση της βιβλιογραφίας
 • Ενότητα Υλικά και Μέθοδοι
 • Ενότητα αποτελεσμάτων
 • Συζήτηση των αποτελεσμάτων
 • Συμπέρασμα
 • Συστάσεις
 • Ευχαριστίες
 •  Ανατρέξτε στη Λίστα Αναφοράς
 • Παραρτήματα

Εργασία για την περίληψη

Η περίληψη της εργασίας σας αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό. Η περίληψη θα επιτρέψει τον γρήγορο εντοπισμό των στόχων της διατριβής. Θα πρέπει να ξεκινά με μια σύντομη δήλωση που δεν υπερβαίνει μια γραμμή ή μια πρόταση. Σε αυτό, θα πρέπει να περιγράψετε τη σημασία της έρευνάς σας και τον σκοπό της εργασίας. Προτείνεται να κρατάτε αρχεία στον Υπολογιστή σας όπως και αντίγραφα ασφαλείας. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να περιγράψετε εν συντομία τις μεθόδους και τα κύρια ευρήματά σας. Εάν η έρευνά σας είναι ποσοτική, είναι καλή ιδέα να αναφέρετε τα πιο σημαντικά στοιχεία. Η περίληψή σας πρέπει να είναι συνοπτική, σαφής και απλή στην κατανόηση.

Πώς να γράψετε ευχαριστίες για μια εργασία

Στις ευχαριστίες είναι σημαντικό να αναφέρετε τυχόν οργανισμούς ή άτομα που έχουν υποστηρίξει την έρευνά σας οικονομικά ή μέσω ακαδημαϊκών συμβουλών. Είναι καλή ιδέα, αν είναι δυνατόν, να γράψετε λίγα λόγια για τον προϊστάμενό σας. Είναι επίσης αποδεκτό να αναφέρετε τα μέλη της οικογένειάς σας ή τους φίλους σας που υποστήριξαν την έρευνά σας και σας βοήθησαν να την ολοκληρώσετε.

Πώς να γράψετε μια ΕΡΓΑΣΙΑ

Θα πρέπει να συνοψίζονται τα κύρια σημεία που αναφέρονται σε κάθε δημοσίευση. Κάθε δημοσίευση θα απαιτεί ξεχωριστή καταχώρηση.

Πώς να γράψετε υλικά και μεθόδους

Στην ενότητα υλικά και μέθοδοι πρέπει να περιγραφεί η μεθοδολογική σας βάση και το θεωρητικό υπόβαθρο στο οποίο βασίζετε την προσέγγισή σας. Πρέπει επίσης να αιτιολογήσετε την επιλογή αυτών των μεθόδων. Να είστε συγκεκτρωμένοι τους θερινούς μήνες, καθώς είναι λογικό ένας νέος άνθρωπος να θέλει να κάνει άλλα πράγματα. Επίσης οι μετακομίσεις στην Αθήνα για κάθε φοιτητή είναι ένα ακόμη έργο που του τρώει χρόνο. Το καταλαβαίνουμε. Η Υποστήριξη που παρέχουν οι επαγγελματίες του Diploma Line, είναι κορυφαίων προδιαγραφών.

Ενότητα για τα αποτελέσματα της ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αυτή η ενότητα θα πρέπει να περιέχει τα αποτελέσματα της εργασίας σας. Αναφέρετε τυχόν αριθμητικά αποτελέσματα καθώς αποτελούν τη βάση της έρευνάς σας. Μην βγάζετε συμπεράσματα και χρησιμοποιήστε στεγνή ακαδημαϊκή γλώσσα που είναι απλή στην κατανόηση. Βεβαιωθείτε ότι είστε ακριβείς στις πληροφορίες που μοιράζεστε. Εξασφαλίστε ότι έχετε έναν πολύ καλό υπολογιστή που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Εργασία στην ενότητα συζήτησης της εργασίας σας

Στην ενότητα συζήτησής σας, χρειάζεστε:

 • Δώστε στους αναγνώστες σας μια περίληψη και ανάλυση των ευρημάτων
 • Αναφέρετε παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματά σας
 • Εξηγήστε τη σημασία των αποτελεσμάτων και αιτιολογήστε τα

Σκεφτείτε το εξής:

 • Μπορεί αυτό το υλικό να χρησιμοποιηθεί για δεδομένα βάσης;
 • Υπάρχουν άλλοι περιορισμοί που δεν αναφέρθηκαν;
 • Αυτοί οι περιορισμοί μπορούν να συζητηθούν στη συζήτηση της εργασίας σας;

Πώς να γράψετε ένα συμπέρασμα μιας εργασίας

Θα πρέπει να είστε στρατηγικοί και προσεκτικοί σχετικά με όλα τα σημαντικά σημεία της εργασίας σας. Η περίληψή σας δεν πρέπει να περιέχει νέα δεδομένα και δεν πρέπει να αναφέρεται. Είναι καλύτερο να γράψετε την περίληψη αφού ολοκληρώσετε την ανάγνωση ολόκληρης της εργασίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στις εργασίες ΕΑΠ, είναι απαραίτητο το αναλυτικό σχέδιο και μια στοχευμένη στρατηγική. Σε κάθε περίπτωση οι έμπειροι επαγγελματίες του Diploma Line αναλαμβάνουν εργασίες και προσφέρουν ποιοτικά αποτελέσματα. Αξιοποιήστε τις γνώσεις των ειδικών για το επόμενο βήμα της εργασίας σας. Μια πετυχημένη δουλειά είναι το λιθαράκι για να φτάσετε στον στόχο σας σε όλα τα επίπεδα.