Άρθρα

Συμβουλές για Πτυχιακή Εργασία – Πως να ξεχωρίσεις

Συμβουλές για Πτυχιακή Εργασία

Μια πτυχιακή εργασία είναι μια ή δύο προτάσεις που εμφανίζονται στη μέση ή στο τέλος της εισαγωγής της εργασίας σας. Εξηγεί και περιγράφει έναν σημαντικό ισχυρισμό που θα συζητήσετε και θα υποστηρίξετε στο περιεχόμενο του δοκιμίου. Εάν το δοκίμιό σας δεν έχει αναφορά στο τι αφορά, δεν θα λάβετε μεγάλο βαθμό. Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αναζητά ο καθηγητής σας. Και είναι επίσης ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για τον προσδιορισμό του βαθμού σας. Και εδώ είναι που η πλειοψηφία των μαθητών έχει προβλήματα: «Μπορείτε να εξηγήσετε τι σημαίνει να δημιουργείς μια εξαιρετική πτυχιακή εργασία;» «Μπορείς να μου πεις για τη δομή του;» «Πώς να το γράψω, τελικά;» Χαλαρώστε και απολαύστε το! Υπάρχουν μερικά καλά νέα: Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τα πάντα για το πώς να γράψετε μια πτυχιακή εργασία. Συμβουλές για Πτυχιακή Εργασία από τους ειδικούς του Diploma Line. Ας αρχίσουμε.

Συμβουλές για Πτυχιακή Εργασία – Tι αφορά η εισαγωγή;

Η εισαγωγή είναι μια μοναδική πρόταση στην πρώτη παράγραφο μιας εργασίας, όπου συνοψίζει τον στόχο του άρθρου. Θεωρήστε ότι μια εισαγωγή είναι μια περίληψη μιας πρότασης που λέει στον αναγνώστη τι ακριβώς αφορά το δοκίμιο.

Αντί να παρουσιάζετε την εργασία σας ως μυστήριο, με τον αναγνώστη να μαντεύει σε ποιο συμπέρασμα θα καταλήξετε μέχρι το τέλος, χρησιμοποιήστε την εισαγωγή ως εργαλείο για να δείξετε στον αναγνώστη πού πηγαίνει το δοκίμιό σας. Πείτε τους αμέσως το τέλος, ώστε να ξέρουν πού πηγαίνει η ιστορία σας. Δημιουργήστε μια εισαγωγή που περιγράφει ξεκάθαρα τη διαδρομή που θα ακολουθήσει το δοκίμιό σας μόλις ολοκληρώσετε την έρευνά σας και ανακαλύψετε τις πηγές σας. Σκεφτείτε πώς σχετίζεται κάθε παράγραφος με το επιχείρημά σας καθώς γράφετε. Εάν δυσκολεύεστε να κατανοήσετε πώς μια συγκεκριμένη σκέψη συνδέεται με την εισαγωγή, είναι πιθανό να έχετε απομακρυνθεί από τον στόχο της πτυχιακής εργασίας. Οι συμβουλές μας έχουν στόχο στο να σας βοηθήσουν να ξεδιαλύνετε την κατάσταση και να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους.

Συμβουλές για Πτυχιακή Εργασία – Εισαγωγή της πτυχιακής

Μην ανακατεύετε τα θέματα μεταξύ τους, καθώς πολλοί φοιτητές αναρωτιούνται πώς να ξεκινήσουν μια έκθεση. Μια διπλωματική εργασία συμπληρώνει αντί να αντικαθιστά την εισαγωγή σας. Πρώτα, συνδέστε το κοινό σας, μετά παρουσιάστε το θέμα σας και, τέλος, φτιάξτε την εισαγωγή. Γράψτε μια υπέροχη πρώτη πρόταση που θα τραβήξει την προσοχή του αναγνώστη. Πείτε στους αναγνώστες ποιο είναι το κύριο σημείο της εργασίας. Πείτε τις σκέψεις σας για το θέμα. Με άλλα λόγια, είναι το πιο σημαντικό μέρος της έρευνας σας. Ενημερώνει τον αναγνώστη για το θέμα.

Γιατί να γράψετε μια έξυπνη εισαγωγή;

Πρώτον, μια ισχυρή και ενδιαφέρουσα εισαγωγή έχει αντίκτυπο στη συμβολή του καθηγητή σας στο δοκίμιό σας καθώς και στην τελική βαθμολογία σας.

Δεύτερον, κάνει ένα έγγραφο λογικό και εστιασμένο, διευκολύνοντας τη διαδικασία σύνταξης για εσάς. Μόλις καταλάβετε την κύρια ιδέα και την εκφράσετε σε μια σαφή και κατανοητή εισαγωγή, θα χρησιμεύσει ως βάση για όλες τις επόμενες παραγράφους της πτυχιακής εργασίας σας. Ως αποτέλεσμα, η λογική, δεν θα σας αποσπάσει την προσοχή και θα αποφύγετε την πιθανότητα να μετατρέψετε την εργασία σας σε ασυναρτησίες με αδύναμα επιχειρήματα.

Τρίτον, συνοψίζει το πρόβλημά σας και εκφράζει την άποψή σας σχετικά με αυτό. Για να κατανοήσει το κοινό εάν το έργο σας είναι κάτι που θέλει να διαβάσει, χρειάζεστε μια ισχυρή εισαγωγή. Η προετοιμασία είναι το σημείο κλειδί.

Συμβουλές για Πτυχιακή Εργασία  – Ποια είναι τα στοιχεία μιας εισαγωγής;

Ακολουθούν τέσσερα στοιχεία της εισαγωγής:

  • Αναφέρετε το κύριο σημείο της εργασίας σας σε μία μόνο πρόταση.
  • Ένας λόγος για τον οποίο υποστηρίζετε αυτήν την ιδέα.
  • Αν υπάρχει, αντεπιχείρημα στον ισχυρισμό.
  • Μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών που υποστηρίζει τη θέση σας.

Όταν έχετε και τα τέσσερα σημεία, χρησιμοποιήστε μεταβάσεις και συνδέσεις λέξεων για να τις δομήσετε σε μια συνεκτική πρόταση.

Είναι απαραίτητη η εισαγωγή για όλους τους τύπους εργασιών;

Ναι, μια εισαγωγή είναι ουσιαστικό συστατικό σχεδόν κάθε πτυχιακής εργασίας, εκτός ίσως από τη δημιουργική γραφή. Ανάλογα με τον τύπο του χαρτιού, μπορεί να φαίνεται διαφορετικό. Εάν γράφετε μια κριτική ή μια αντίδραση, η εργασία σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τις σκέψεις σας για το πράγμα που αξιολογείτε. Πάντα με βάση τις πτυχές της ταινίας, του άρθρου ή του βιβλίου και πώς σας επηρέασαν ως θεατή. Είτε γράφετε μια λογοτεχνική είτε εμπορική μελέτη, η εισαγωγή σας πρέπει να αντικατοπτρίζει το βασικό σας αποτέλεσμα και την προσέγγιση που χρησιμοποιήσατε για να το καταλήξετε. Πλέον οι φοιτητές ειδικά τους θερινές μήνες είναι πιο χαλαροί και αυτό είναι απόλυτα λογικά. Οι αναζητήσεις για Mykonos transfers αυξάνονται, αλλά πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου τις υποχρεώσεις μας προς το πανεπιστήμιο. Στο Diploma Line, τα αναλαμβάνουμε όλα εμείς για εσάς.

Ας υποθέσουμε ότι γράφετε ένα δοκίμιο σύγκρισης και αντίθεσης. Σε αυτήν την περίπτωση, η εισαγωγή σας θα πρέπει να τονίζει τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των εργασιών που αναφέρονται και οι λεπτομέρειες θα πρέπει να αναπτυχθούν στο σώμα του άρθρου σας. Η εισαγωγή σας, εάν είναι προσωπική αφήγηση ή προβληματισμός, θα πρέπει να περιλαμβάνει τη βασική έννοια που έχετε μάθει και τι θέλετε να μοιραστείτε.

Συμβουλές για το πώς να γράψετε μια Εισαγωγή σε πτυχιακές εργασίες

Να είστε συγκεκριμένοι

Αυτή είναι η πρώτη συμβουλή για το πώς να γράψετε εισαγωγή για εργασία. Οι Εργασίες ΕΑΠ πρέπει να έχουν ξεκάθαρη άποψη. Εξετάστε την εργασία σας για να δείτε εάν η βασική έννοια του γραπτού σας είναι πολύ μπερδεμένη. Εάν εκφράζετε μια γενική ιδέα, όπως ότι όλη η ποπ μουσική είναι φρικτή, η πτυχιακή σας θα προσπαθήσει να καλύψει πάρα πολλά θέματα και θα χάσει την εστίασή σας. Κάντε το επιχείρημά σας πιο συγκεκριμένο. Μπορείτε να υποστηρίξετε ότι η ποπ μουσική έχει μονότονες προόδους συγχορδιών ή ότι τα ποπ τραγούδια έχουν αυθεντικούς στίχους. Αυτοί οι πιο συγκεκριμένοι ισχυρισμοί διευκολύνουν τη συλλογή στοιχείων για την υποστήριξη της θεωρίας σας.

Δημιουργήστε ένα ξεκάθαρο επιχείρημα

Αυτή είναι η δεύτερη συμβουλή για το πώς να γράψετε εισαγωγή. Συχνά, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα έγγραφο μέσα σε ένα πολύ στενό χρονικό πλαίσιο. Πιθανώς μερικές χιλιάδες λέξεις το πολύ. Δεν θα έχετε αρκετό χώρο στη σελίδα για να χειριστείτε επαρκώς πολλά επιχειρήματα, εάν εργάζεστε μέσα σε ένα καθορισμένο πλαίσιο. Εάν ένας αναγνώστης δεν μπορεί να καταλάβει πού πηγαίνει το δοκίμιό σας, βασιζόμενος αποκλειστικά στην εισαγωγή, επεξεργαστείτε το για να βεβαιωθείτε ότι το κύριο σημείο σας είναι ξεκάθαρο. Εάν δυσκολεύεστε να κατανοήσετε την άποψή σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρότυπο για να γράψετε την εισαγωγή σας: «Σε αυτό το άρθρο, υποστηρίζω ότι __________. Καθώς ορισμένοι καθηγητές συγγραφής απαγορεύουν ή αποδοκιμάζουν την προοπτική πρώτου προσώπου στις φοιτητικές εργασίες, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε την εισαγωγή σας αργότερα.

Ωστόσο, η χρήση αυτού του προτύπου σας υπενθυμίζει ποιο πρέπει να είναι το επιχείρημά σας, το οποίο είναι μια χρήσιμη αρχική τεχνική γραφής. Επειδή ορισμένοι καθηγητές γραφής απαγορεύουν ή απορρίπτουν την άποψη πρώτου προσώπου στα ακαδημαϊκά δοκίμια, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τη δήλωση της διατριβής σας αργότερα. Ωστόσο, η χρήση αυτού του προτύπου σας υπενθυμίζει ποιο πρέπει να είναι το επιχείρημά σας, το οποίο είναι μια χρήσιμη τεχνική πρώιμης σύνταξης.