Άρθρα

Πόσο χρόνο θέλει μια διπλωματική εργασία

Πόσο χρόνο θέλει μια διπλωματική εργασία

Μια διπλωματική εργασία είναι το αποκορύφωμα του χρόνου σας στο μεταπτυχιακό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τη γνώση που έχετε αποκτήσει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και της έρευνάς σας. Η διάρκεια μιας διπλωματικής εργασίας ποικίλλει από Πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο και χώρα σε χώρα, αλλά γενικά, είναι περίπου 50-100 σελίδες όταν εκτυπώνονται. Σημαίνει ότι η διάρκεια της διπλωματικής εργασίας θα κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 λέξεις. Μερικοί λένε ότι θα πρέπει να έχει μήκος 50 σελίδων και άλλοι ισχυρίζονται ότι οι 100 σελίδες είναι το πρότυπο. Θα εξαρτηθεί από το πεδίο σπουδών σας.

Οι κανόνες μπορούν επίσης να αλλάξουν. Σε ένα πανεπιστήμιο, θα αφιερώσετε δύο χρόνια για να γράψετε μια εργασία 10.000 λέξεων, ενώ σε ένα άλλο, μπορεί να έχετε μόνο ένα χρόνο για να γράψετε μια μεταξύ 15.000 και 20.000 λέξεων. Δεν έχει σημασία τι γράφετε, μια διπλωματική εργασία πρέπει να είναι συνοπτική, καλά ερευνημένη και καλά οργανωμένη. Είναι λοιπόν σαφές ότι στο ερώτημα πόσο χρόνο θέλει μια διπλωματική εργασία, η απάντηση είναι εξαρτάται.

Πόσο χρόνο θέλει μια διπλωματική εργασία σύμφωνα με τους ειδικούς;

Θα πρέπει να κινείται λογικά από το ένα σημείο στο άλλο και να απαντά στις ερωτήσεις που σκοπεύατε να εξερευνήσετε στην εισαγωγή σας. Θα πρέπει να κάνετε εκτενή έρευνα για το θέμα που έχετε επιλέξει και να αφήσετε αυτές τις πληροφορίες να διαμορφώσουν τα επιχειρήματά σας. Θυμηθείτε ότι ετοιμάζετε ένα έγγραφο εργασίας που θα είναι χρήσιμο στο μέλλον. Δυστυχώς, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια διπλωματική εργασία. Οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν:

Ο όγκος της έρευνας και της τεκμηρίωσης που απαιτείται για το θέμα σας

Εξαρτάται από τον χρόνο που σχεδιάζουν οι σύμβουλοί σας για να διαβάσουν και να επανεξετάσουν την εργασία σας, προσδιορίζοντας τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις που πιστεύουν ότι είναι απαραίτητες. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για να κάνετε τις εν λόγω αλλαγές και στη συνέχεια να υποβάλετε ξανά το τελικό προϊόν σας για έλεγχο. Η συγγραφή διπλωματικών εργασιών απαιτεί συνέπεια και αφοσίωση.

Το πρόγραμμα εργασίας και τις καθημερινές σας ευθύνες

Οι μαθητές συχνά προσπαθούν να αφιερώσουν όσο περισσότερο χρόνο έρευνας ή γραφής ακόμα και τα σαββατοκύριακα. Αν και αυτός είναι ένας αξιοθαύμαστος στόχος, σίγουρα δεν είναι βιώσιμος. Θα οδηγήσει σε εξάντληση! Αν και είναι πιθανό να ολοκληρώσει τη δουλειά σχετικά γρήγορα, αυτή η ολονύχτια προσέγγιση δεν θα παράγει την υψηλότερη ποιότητα εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να είστε ρεαλιστές σχετικά με τον χρόνο που πρέπει να διαρκέσει μια διπλωματική εργασία και να προσπαθήσετε να εξισορροπήσετε την προσωπική ζωή και την ακαδημαϊκή σας καριέρα.

Πρέπει να είστε ειλικρινής όταν λέτε «ακαδημαϊκή καριέρα». Δεν είναι καριέρα. Είναι περισσότερο μια ακαδημαϊκή δουλειά για το Ph.D., ακριβώς όπως όταν ο φοιτητής έχει ακαδημαϊκή εργασία στον κλάδο του. Η έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση, την καθοδήγηση, την κατάρτιση και ναι, τη μάθηση μέσω της έρευνας και της γραφής. Επιπλέον, ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας διπλωματικής εργασίας ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο πτυχίου που επιδιώκετε. Για παράδειγμα, σε ένα διδακτορικό, η διπλωματική μπορεί να διαρκέσει από 13 έως 20 μήνες!

Δημιουργείτε ένα βιβλίο σε έναν ακαδημαϊκό τομέα της επιλογής σας

Γράφετε μια εργασία ως πρωτότυπη συνεισφορά στη γνώση στον τομέα που επιλέξατε, και επειδή δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν, συνοδεύεται από έρευνα και σκληρή δουλειά πίσω από αυτήν. Πιθανότατα θα χρειαστεί να γράψετε και να ξαναγράψετε την εργασία σας περισσότερες από μία φορές. Δεν έχει σημασία σε ποιο είδος τομέα βρίσκεστε. Το θέμα της εργασίας σας μπορεί να είναι τα βασικά στοιχεία για τη συγγραφή μιας καλής εργασίας που θα χρειαστεί καθ’ όλη τη διάρκεια.

Η διπλωματική εργασία είναι μια επιστημονική γραφή που βασίζεται σε εκτενή έρευνα στο πεδίο και όχι σε φήμες ή προσωπική αντίληψη. Μια εργασία είναι συνήθως περισσότερες από 100 σελίδες, απαιτεί εις βάθος έρευνα και πρέπει να είναι γραμμένη με συνοχή και λογική. Οι διπλωματικές εργασίες χρειάζονται χρόνο για να ολοκληρωθούν, επομένως είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με μια σαφή κατανόηση του τι θέλετε να ολοκληρώσετε και να προγραμματίσετε το χρόνο σας ανάλογα.

Η χρονική διάρκεια για την επιλογή θέματος

Το χρονικό πλαίσιο για την ολοκλήρωση μιας διατριβής θα εξαρτηθεί από το πόσο μακρύ είναι το θέμα της διατριβής σας. Το θέμα σας θα πρέπει να είναι μια ενιαία θεματική ιδέα που μπορεί να εξερευνηθεί σε βάθος εντός των ορίων του χρονικού σας πλαισίου. Θα πάρει όσο χρειαστεί. δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος να πείτε πόσο χρόνο θα σας πάρει η έρευνα εκτός εάν έχετε ολοκληρώσει προηγουμένως παρόμοια έρευνα. Το χρονικό διάστημα για την αναζήτηση λογοτεχνίας Πηγή: freepik.com Μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες σε βιβλία και στο διαδίκτυο. Αλλά αν ψάχνετε μέσα από εφημερίδες και μικροταινίες, τότε μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να ολοκληρώσετε την έρευνα.

Η χρονική διάρκεια της έρευνας

Ο χρόνος που περνάτε στη βιβλιοθήκη μπορεί επίσης να είναι καθοριστικός. Όπως με κάθε ερευνητικό έργο, θα πρέπει να ξεκινήσετε γνωρίζοντας ακριβώς τι ψάχνετε και πώς να το βρείτε. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η έρευνά σας θα αλλάξει σημαντικά από τη στιγμή που θα αρχίσετε να γράφετε την περίληψή σας μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσετε να γράφετε τη διατριβή σας. Ο σκοπός της έρευνάς σας είναι να δώσετε στον εαυτό σας μια σύντομη κατανόηση του θέματος, όχι απαραίτητα να έχετε μια ερευνητική πρόταση που θα μπει στο τελικό σας προσχέδιο.

Ακολουθούν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια διπλωματική εργασία

Εάν γράφετε μια διπλωματική εργασία, ένα έτος θα πρέπει να είναι αρκετός χρόνος. Εάν η έρευνά σας απαιτεί να κάνετε εκδρομές, αυτό θα προσθέσει συνήθως περισσότερο χρόνο στην όλη διαδικασία. Πρέπει να λάβετε υπόψη τον χρόνο για την έρευνα πεδίου και τη συγγραφή της εργασίας σας καθώς και για την πειραματική εργασία. Ο τυπικός χρόνος για την εργασία σε μια διπλωματική είναι δύο χρόνια, αλλά μπορεί να διαρκέσει περισσότερο ή μικρότερο, ανάλογα με το θέμα και τη διάρκεια της. Οι διπλωματικές εργασίες χρειάζονται συνήθως τουλάχιστον ένα χρόνο για να γραφτούν, επειδή αυτός είναι ο ελάχιστος χρόνος που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση της έρευνας, των πειραμάτων και της ανάλυσης.

Είναι δυνατό να ολοκληρώσετε το ίδιο το γράψιμο σε έξι μήνες ή λιγότερο, εάν είστε καλά προετοιμασμένοι και οργανωμένοι. Μετά την ολοκλήρωση της διπλωματικής σας, θα χρειαστεί να περάσετε μια παρουσίαση υπεράσπισης πριν λάβετε επίσημα το διδακτορικό σας. Συνήθως, αυτό είναι μια τυπική διαδικασία, αλλά χρειάζεται χρόνος για την προετοιμασία και την οργάνωση. Να θυμάστε ότι μια δεργασία είναι ένα μοναδικό έγγραφο, επομένως μην περιμένετε να έχει το ίδιο μήκος με τις υπόλοιπες ερευνητικές εργασίες σας.

Να θυμάστε ότι είναι πολύ σημαντικό τα κεφάλαιά σας να είναι λογικά διατεταγμένα και μπορεί να χρειαστεί να αναδιατάξετε ή να ξαναγράψετε για να κάνετε αυτό το έργο. Μια φοιτητική εργασία δεν είναι απλά να εκθέτεις αυτό που σκέφτεσαι ή αυτό που έχεις στη φαντασία σου. Γνωρίζετε ήδη ότι η συγγραφή μυθοπλασίας και οι διατριβές εξετάζουν διαφορετικά πράγματα.

Η διπλωματική εργασία είναι μια επιστημονική γραφή που βασίζεται σε εκτεταμένη έρευνα στο πεδίο και όχι σε φήμες ή προσωπική αντίληψη, όπως είναι η γραφή μυθοπλασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα χρειαστεί να κάνετε εκτεταμένη έρευνα, να δημιουργήσετε ένα ερευνητικό σχέδιο, να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τη θέση σας λογικά και αποτελεσματικά και να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες.